Inloggen | Registreren | Wachtwoord vergeten

Inloggen

Je bent nog niet ingelogd.
Loginnaam
Wachtwoord
 

 

Registreren

Op deze pagina kunt u zich aanmelden voor het extranet van Entertainment One Benelux. Op het extranet vindt u alle informatie over de films van eOne en kunt u tekstmateriaal (persmappen, synopsissen, etc) en highres beeldmateriaal (posters, filmstills, trailers, etc) downloaden. Als u zich heeft geregistreerd zal een medewerker van eOne uw registratie activeren. Zodra dit is gebeurd, ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding en kunt u gebruik maken van het extranet door in te loggen met uw loginnaam en wachtwoord.


Loginnaam*
Wachtwoord*
Email*
Bedrijfsnaam*
Voornaam / Achternaam*
Postadres*
Postcode / Plaats*
Land*
Telefoon / mobiel nummer
Selecteer wat het meest op u van toepassing is*

 

Wachtwoord vergeten

Vul uw loginnaam en het emailadres in waarmee u zich heeft geregistreerd. U krijgt dan per mail een nieuw wachtwoord toegestuurd.


Loginnaam*
Email*

 

Uitloggen

 
 

NIEUWS

20 juni 2017 om 10:00 uur

Plien van Bennekom pakt hoofdrol in nieuwe Nijenhuis-film Gek van Geluk

HILVERSUM – Nederlands meest succesvolle regisseur van het moment Johan Nijenhuis komt met een nieuwe romantische comedy: Gek van Geluk. Plien van Bennekom tekent voor de hoofdrol. Het is voor de actrice haar eerste hoofdrol in een film. Andere rollen zijn o.a. voor Carly Wijs, Matteo van der Grijn, Henry van Loon, Waldemar Torenstra, Beppie Melissen en Loes Haverkort. Vorige week zijn de opnames van start gegaan.

Johan Nijenhuis mag met recht Nederlands meest succesvolle regisseur genoemd worden. De afgelopen 15 jaar tekende hij voor 11 gouden films, waarvan er maar liefst 5 ook de platina status behaalden. Voor zijn nieuwe film Gek van Geluk zijn de voortekenen goed. De film gaat draaien in meer dan 120 bioscopen in de periode waarin Soof 2 vorig jaar vele zalen uitverkocht en belooft nu al dé kersthit van 2017 te worden. “Gek van Geluk is het vlaggenschip van de Nederlandse film in 2017”, aldus Wilco Wolfers, Managing Director van Entertainment One Benelux.

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena's buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel en confronteert Lena met de harde realiteit.

Johan Nijenhuis: “Ik wilde al jaren graag opnieuw samenwerken met Plien. Onze eerste film samen was Bennie Stout, waarin ze als burgemeestersvrouw haar zoontje Roderick beschermde. Ik ben blij dat ik in Gek van Geluk Plien’s drie grote talenten kan combineren. Ze is een fantastische komedie-actrice en ze weet ook de kleine dramatische momenten uniek vorm te geven. Bovendien is ze zelf een maker. De voorstellingen die ze schrijft en maakt met Bianca Krijgsman zijn unieke stukken theater. Die talenten op de filmset in één actrice verenigd te zien, moet wel een bijzondere film opleveren.”

Gek van Geluk, naar een oorspronkelijk scenario van Jacqueline Epskamp, wordt geproduceerd door Nijenhuis & Co in samenwerking met filmdistributeur Entertainment One Benelux. Nijenhuis & Co maakt de film in co-productie met AVROTROS, gesteund door het Nederlands Filmfonds en het COBO fonds. De feelgood film is vanaf 7 december te zien in de bioscoop.    

 

 

 

 

 

Niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie over Gek van Geluk contact op met de afdeling filmpubliciteit van Entertainment One Benelux:  

 

Marleen Vriezen | p +31 35 625 1210 | m +31 6 53949258 | mvriezen@entonegroup.com

Lorella van der Hooft | p +31 35 625 1220 | m +31 6 55861090 | lvanderhooft@entonegroup.com